Naar Navigatie links

Uniek antiek met een modern gevoel

 

Gelegenheidslepels

Zilveren lepel (unica)


  • Land: Nederland/Friesland
  • Jaar: 1997
  • Staat: Uitstekend
  • Nummer: 0569
  • Beschikbaarheid: Beschikbaar
  • Prijs: € 295,00

Prachtige zilveren lepel, schitterend ontwerp. 1e gehalte. Een uniek stuk. Op vrijdag 14 maart 1997 opende Hare Majesteit de Koningin het Fries Museum complex. Gus Katinas kreeg de opdracht van het Fries Museum om het Koninklijke geschenk te ontwerpen en te fabriceren. Dit resulteerde in een zilveren brandewijn kom met lepel. Het geschenk werd bijzonder positief ontvangen door het museumbestuur, provinciale vertegenwoordigers en Koningin Beatrix. Deze lepel is uniek omdat dit het laatste exemplaar is uit 1997. Ook het Fries Museum bezit een exemplaar.

Afmeting: 20 cm. Gewicht: 50 gram.

Gus Katinas is zelfstandig werkzaam als smid sinds 1980 en heeft zich bewezen als een veelzijdig en kundig vakman en bezit een brede kennis op het gebied van vormgeving en bewerkingstechnieken. Hij geniet landelijke bekendheid met onder meer zijn fraaie handgravures, als reparateur, ontwerper en edelsmid.

Gus weet verrassende vormen te creeren met zilver en gebruikt soms een combinatie van metalen in zijn gebruiksvoorwerpen om een harmonieus en stijlvol geheel te vormen. Zijn ontwerpen zijn origineel, eigentijds en duidelijk herkenbaar. Dit is vooral te zien bij zijn grootzilverwerken. De vormen zijn uiterst doordacht en puur. Opvallend zijn het vloeiende lijnenspel, strakke uitvoering en eenvoud.

Lid van de vereniging van Goud- en Zilversmeden. Lid van het Gilde van Friese Goud- en Zilversmeden.


Interesse in dit product?


vorige - volgende